CENTROPOL ENERGY již zlevnil plyn o 11 procent, nyní přidal dalších pět

16. 4. 2013

CENTROPOL ENERGY odpověděl na snížení ceny plynu společnostní RWE a už podruhé v tomto roce snižuje ceny zemního plynu svým zákazníkům. „Dodržujeme svůj slib klientům, že naše cena bude vždy nižší než cena dominantních dodavatelů na daném území. Proto od 3. května zlevňujeme zemní plyn o dalších až pět procent, “ říká Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY. Společnost letos snižovala ceny pro své zákazníky s platností od 1. dubna, a to až o šest procent. Celkem tak v letošním roce snížil CENTROPOL ENERGY cenu zemního plynu až o 11 procent.

„Po tomto druhém zlevnění zaplatí naši odběratelé oproti zákazníkům dominantních poskytovatelů plynu od padesáti až po bezmála dvě stě korun za megawatthodinu méně,“ upřesňuje výši slevy Lukáš Pokrupa. Někteří dodavatelé garantují nižší cenu vůči ceníkům tradičních dodavatelů pouze ve vztahu k ročnímu průměru cen. CENTROPOL ENERGY ale zajišťuje cenu vždy nižší, takže odběratelé od jiných energetických společností mohou od května zaplatit za plyn více, než kolik nabízí dominantní RWE. „U CENTROPOL ENERGY tomu ale tak není,“ upozornil Lukáš Pokrupa.