CENTROPOL ENERGY sníží cenu elektřiny až o 18 procent

2. 12. 2013

„CENTROPOL ENERGY bude v příštím roce dodávat svým stávajícím i novým zákazníkům silovou elektřinu levnější o 12 až 18 procent v závislosti na zvoleném tarifu. K největšímu poklesu cen dojde u zákazníků na územích s dominancí PRE, a to až o 18 procent. Naši zákazníci na územích s dominancí ČEZ ušetří v příštím roce až 16 procent z cen silové elektřiny. I nadále budeme garantovat našim zákazníkům nižší ceny než dominantní dodavatelé na daném území,“ uvedl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY.

Nově s on-line tarifem
CENTROPOL ENERGY přichází také se zcela novým tarifem On-line ceník Aktiv. Ten zákazníkům přinese ještě větší úspory. Podmínkou je komunikace zákazníka pouze přes webové rozhraní. „Vycházíme tím vstříc těm zákazníkům, kterým stačí pouze on-line komunikace. Ti tak mohou ušetřit oproti stávajícím cenám až 34 procent, což se týká území s dominancí E.ON. Úspora u většiny sazeb tohoto tarifu překračuje 20 procent oproti stávajícím cenám,“ doplnil Lukáš Pokrupa.

Vliv kroku ČNB na ceny elektřiny
Ceny elektřiny přitom podle Lukáše Pokrupy mohly být pro zákazníky ještě o něco příznivější. „Naše společnost, stejně jako drtivá většina dalších obchodníků s elektřinou nakupuje tuto komoditu v eurech. Nedávný krok ČNB, která svými intervencemi zdražila euro ve vztahu ke koruně, měl vliv na přípravu nových ceníků. Bez tohoto zásahu, který má být podle ČNB dlouhodobý, by mohly být ceny elektřiny v příštím roce pro naše zákazníky ještě příznivější,“ dodal Lukáš Pokrupa.

Příklad úspor – 1. Domácnost
Domácnost, zákazník CENTROPOL ENERGY na území s dominancí ČEZ, která v bytě využívá k vytápění přímotopy, ušetří v příštím roce oproti roku 2013 téměř 3100,- Kč. To je více než 12 procent. Pokud tato domácnost využije On-line ceník Aktiv, ušetří dokonce přes 4800,- Kč, což představuje úsporu téměř 20 procent. Ve srovnání s ČEZem zaplatí tato domácnost za elektřinu zhruba o 600,- Kč méně. Při využití ceníku Aktiv pak dokonce zhruba o 2300,- Kč za rok méně.

Majitelé rodinného domu na stejném území, kteří jsou také zákazníky CENTROPOL ENERGY a využívají přímotopy, ušetří v porovnání s rokem 2013 téměř 6000,- Kč, což je asi 13 procent. S On-line ceníkem Aktiv od CENTROPOL ENERGY ušetří proti roku 2013 téměř 11.200,- Kč za rok. To je více než 25 procentní pokles. Ve srovnání s ceníky ČEZ u CENTROPOL ENERGY tito zákazníci ušetří 750,- Kč, respektive až 6200,- Kč za rok při využití tarifu Aktiv.

Příklad 2: Podnikatel – pekař
Malý místní pekař, který je zákazníkem CENTROPOL ENERGY a sídlí na území s dominancí ČEZ, ušetří v příštím roce ve srovnání s rokem 2013 přes 25.500,- Kč, což představuje téměř 14 procent. Ve srovnání s ceníkem ČEZu na rok 2014 ušetří téměř 5000,- Kč za rok.