CENTROPOL ENERGY v prvním čtvrtletí zvýšil tržby o čtvrtinu na 2,3 miliardy Kč

19. 6. 2013

"Za růstem tržeb stojí především úspěšné prodeje elektřiny a zemního plynu koncovým zákazníkům a také zvýšené odběry obou komodit díky letošní dlouhé zimě. Tržby za první čtvrtletí jsou tak nejvyšší v historii firmy za toto období. Na konci roku očekáváme rekordní tržby na úrovni kolem 6,2 miliardy korun," uvedl finanční ředitel společnosti CENTROPOL ENERGY Michal Svoboda. Jak dále upozornil, růst tržeb společnost zaznamenala i přesto, že od začátku roku snížila ceny silové elektřiny.

Společnost CENTROPOL ENERGY získala nové zákazníky nejen z řad domácností, ale ve velké míře také díky novým kontraktům s korporátními zákazníky. "Podíl korporátní klientely mezi našimi zákazníky se dále zvyšuje a tvoří zhruba 15 procent všech zákazníků. Mezi našimi odběrateli však i nadále převažují domácnosti," doplnil obchodní ředitel společnosti CENTROPOL ENERGY Lukáš Pokrupa.

V letošním roce se podle Lukáše Pokrupy trh s energiemi bude dále stabilizovat. "Výsledky prvního čtvrtletí dávají tušit, že hlavní vlna přerozdělování trhu je již za námi. V současné době se budou pro získávání nových zákazníků více využívat klasické marketingové nástroje," doplnil.