CENTROPOL pomůže dětské části vyplavené ZOO, věnuje 200.000,- Kč

10. 6. 2013

Pražská ZOO je zřejmě jednou z nejvíce povodněmi postižených organizací u nás. "A protože je také již delší dobu naším zákazníkem, rozhodli jsme se jí v této těžké situaci podpořit částkou 200.000 korun. Peníze věnujeme na obnovu dětského areálu a věříme, že se opět co nejdříve začne díky malým návštěvníkům ozývat ze ZOO smích, místo šumění vody. Uvědomujeme si však zároveň, že naše podpora pokryje jen malou část škod způsobených povodněmi, a proto věříme, že můžeme inspirovat i další firemní dárce," řekl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY.

"V současné chvíli je pro nás jakákoliv pomoc velmi důležitá. Kdo dříve dává, dvakrát dává. Vážíme si jakékoliv pomoci, od drobných příspěvků jednotlivců, až po významné částky, především firemních dárců. Za to chceme poděkovat také společnosti CENTROPOL ENERGY," řekl Vít Kahle, náměstek pro kontakt s veřejností z pražské ZOO.

Podle posledních informací se škody způsobené povodněmi v pražské ZOO vyšplhaly na téměř 160 milionů korun. I když se podaří shromáždit potřebné prostředky, potrvá dlouhé měsíce, než bude spodní část zoologické zahrady obnovena. Jedním z důležitých prvků poničené dolní části ZOO je dětský areál, na který jsou určeny darované prostředky společnosti CENTROPOL ENERGY.

CENTROPOL zvažuje pomoc i v Ústí
Společnost CENTROPOL ENERGY zvažuje, že podá pomocnou ruku také v Ústí nad Labem. „Sídlíme v Ústí nad Labem, je proto přirozené, že zvažujeme podporu i zde. Čekáme, jak se situace vyvine po opadnutí Labe a začne se s úklidovými pracemi, abychom zvolili co možná nejlepší formu pomoci,“ dodal Lukáš Pokrupa.