Centropol se stal jako první virtuální mobilní operátor členem APMS

2. 6. 2014

Centropol Telecom se vstupem do APMS dostal do společnosti hlavních hráčů na telekomunikačním trhu. Přestože se jedná o konkurenty, snaží se sdružené společnosti o prosazení podpory a ochrany rovného a otevřeného trhu elektronických komunikací v České republice založeného na pravidlech respektujících ochranu hospodářské soutěže. „Centropol chce být aktivní při ovlivňování prostředí, ve kterém podniká. Přistoupení k asociaci nám otevírá vstup do klubu těch nejsilnějších hráčů, jejichž hlas je na trhu slyšet.“ Komentuje přistoupení k APMS jednatel Centropol Telecom Lukáš Pokrupa.

Asociace provozovatelů mobilních sítí jako jediná zastupuje organizovaně telekomunikační trh v České republice a z tohoto titulu komentuje zejména:

• Společná stanoviska odvětví k otázkám, které souvisí s podmínkami rozvoje a fungování veřejných mobilních sítí v České republice
  • Otázky spojené s technickými, bezpečnostními, etickými a dalšími standardy používanými na českém trhu mobilních komunikací
  • Souhrnná statistická data o českém mobilním trhu

V letošním roce APMS například vyzvala vládu k výraznější podpoře průmyslového odvětví informačních a komunikačních technologií, připomínkovala novelu zákona o elektronických komunikacích a její členové začali intenzivně jednat o možnostech pokrytí metra mobilním signálem. „To jsou všechno témata, která jsou důležitá pro naše zákazníky, a my věříme, že společným postupem můžeme přispět k pozitivním změnám na českém trhu,“ konstatuje Lukáš Pokrupa.

Asociace působí na českém trhu od roku 2003. Předmětem její činnosti je vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných mobilních telekomunikačních sítí a poskytování veřejných mobilních telekomunikačních služeb v České republice

CENTROPOL TELECOM patří do skupiny CENTROPOL HOLDING společně s jedním z největších dodavatelů elektřiny a plynu na českém trhu CENTROPOL ENERGY. CPT se stal od září 2013 prvním virtuálním operátorem zaměřeným na domácnosti.