CENTROPOL TELECOM: Na český trh přichází první plnohodnotný virtuální operátor i pro domácnosti

28. 5. 2013

"CENTROPOL TELECOM bude svou nabídku směřovat především na rodiny, které chceme zaujmout atraktivnějšími cenami. Máme v plánu oslovit nejdříve stávající portfolio zhruba 350.000 zákazníků, kterým dodáváme elektřinu a zemní plyn. Následně plánujeme spustit masivní marketingovou kampaň na oslovení dalších zákazníků z řad domácností i firemních zákazníků.  Konkrétní ceny tarifů zveřejníme krátce před spuštěním služeb, které plánujeme na podzim letošního roku," řekl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel skupiny CENTROPOL, jejíž je CENTROPOL TELECOM součástí.

Na rozdíl od všech stávajících virtuálních operátorů, kteří pouze přeprodávají předplacené telefonní karty, nabídne CENTROPOL TELECOM svým zákazníkům především paušální tarify. "Ty budou zahrnovat mobilní volání, SMS i datové služby. Zákazník tak podpisem smlouvy s  CENTROPOL TELECOM získá komplexní služby zahrnující fakturaci, zákaznický portál, call centrum, jednoduše kompletní technickou podporu, stejně jako tomu je u stávajících dominantních mobilních operátorů," řekl Michal Hájek, pověřený řízením projektu CENTROPOL TELECOM.

Samotný podpis smlouvy o pronájmu síťové infrastruktury, tedy přenosu signálu, byl pouze prvním krokem. Nyní CENTROPOL TELECOM aktivně podniká další kroky ke spuštění mobilních služeb. "V současné době pracujeme na propojení technologií tak, abychom mohli fungovat jako plnohodnotný virtuální operátor. Aktuálně probíhají práce na infrastruktuře call-centra a zákaznického portálu." doplnil Hájek. V souvislosti se spuštěním virtuálního operátora plánuje skupina CENTROPOL vytvořit nové pracovní příležitosti.

___________________________________________________________________________

O CENTROPOL TELECOM

CENTROPOL TELECOM je součástí skupiny CENTROPOL, jejíž roční obrat přesahuje šest miliard korun. CENTROPOL TELECOM je prvním plnohodnotným virtuálním operátorem v Česku. Své služby bude poskytovat domácnostem i firemním zákazníkům. Zaměří se především na nabídku paušálních tarifů a balíčky, které budou vedle mobilních služeb obsahovat také dodávky elektřiny a zemního plynu.

Součástí skupiny CENTROPOL je také největší alternativní dodavatel elektřiny a významný dodavatel zemního plynu, CENTROPOL ENERGY, který na trhu s energiemi působí již od roku 2002 a v současné době poskytuje služby více než 350 tisícům zákazníků.

Skupina CENTROPOL, vědoma si své společenské odpovědnosti, založila při prestižní Ústecké komunitní nadaci fond "Energie pomáhá". Fond podporuje neziskové projekty zaměřené na utužení sounáležitosti lidí s místem, ve kterém žijí.