CENTROPOL vytváří desítky pracovních míst, zaměstnává i absolventy

9. 4. 2013

"Jsme jednou z mála společností v Ústeckém regionu, která v současné ekonomické situaci vytváří nová pracovní místa. Během několika málo let jsme se stali relativně významným zaměstnavatelem. Počítáme, že v nabírání nových zaměstnanců budeme pokračovat také v letošním roce, kdy v rámci CENTROPOL ENERGY vytvoříme další desítky nových pracovních míst," řekl Tomáš Bim, manažer lidských zdrojů CENTROPOL ENERGY. Během dvou let, kdy CENTORPOL ENERGY začal intenzivně rozvíjet podnikání v dodávce elektrické energie a zemního plynu, vytvořil již více než 160 nových pracovních míst.

CENTROPOL ENERGY přitom ve velké míře vytváří pracovní místa lidem, pro které je velmi těžké najít práci v jiných oborech. "Drtivou většinu ze 70 nově přijatých zaměstnanců v loňském roce tvořili absolventi nebo maminky vracející se z mateřské dovolené," upřesnil Tomáš Bim. Většina z nich nachází uplatnění v administrativě a firemním call centru, do kterého CENTROPOL ENERGY investoval přes 20 milionů korun.

Rychlý rozvoj firmy, která loni zvýšila tržby o čtvrtinu na téměř šest miliard korun, umožnil také zvyšovat mzdy. "Opět, na rozdíl od většiny zaměstnavatelů v regionu, jsme zvýšili mzdy o více než pět procent, tedy výrazně nad úroveň inflace," doplnil Tomáš Bim.

V letošním roce pak firma investuje zhruba 2,5 milionu korun do vzdělávání svých zaměstnanců. "To představuje více než 11.000 korun na zaměstnance," dodal Tomáš Bim.