Středočeský kraj ušetří na elektřině téměř 6 milionů korun

11. 11. 2014

Středočeský kraj stejně jako v letošním roce získal dodávky elektrické energie od CENTROPOL ENERGY prostřednictvím Českomoravské komoditní burzy Kladno a výhodu tohoto způsobu zajištění dodávek si vedení kraje pochvaluje. „Středočeský kraj se snaží chovat jako správný hospodář a úspora ve výši šesti milionů korun pro nás znamená možnost tyto prostředky investovat do oblastí, kde se peněz akutně nedostává,“ říká hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Středočeský kraj patří do stále se rozrůstajících řad veřejných institucí, které objevily kouzlo nákupu elektřiny a plynu prostřednictvím komoditní burzy. Ta zákazníkům, kteří mají povinnost nakupovat podle zákona o veřejných zakázkách, zajišťuje většinou nejnižší cenu na trhu. „Společně s Prahou je pro nás Středočeský kraj jedním z nejprestižnějších zákazníků na trhu, jehož důvěra nás těší a motivuje k dalšímu zlepšování služeb,“ říká předseda představenstva CENTROPOL ENERGY Aleš Graf.

Dodávky elektrické energie budou od Centropolu proudit například do pracovišť Středočeského kraje, Domovů pro seniory, muzeí, sociálních služeb, knihoven, krajské správy údržby silnic Středočeského kraje, základních a středních škol, dětských domovů a mnoha dalších organizací.