Tři kraje ušetří miliony. Začaly odebírat elektřinu od CENTROPOLU

18. 2. 2013

Tři krajské samosprávy si pro letošní rok vybraly stejného dodavatele elektřiny. Moravskoslezský, Plzeňský a Středočeský od ledna odebírají elektrickou energii od společnosti CENTROPOL ENERGY. „Všechny tři kraje nakoupily naši elektřinu na Českomoravské komoditní burze Kladno. Rozhodla nejnižší cena, kterou jsme dokázali nabídnout. Díky ní kraje ušetří miliony korun,“ komentuje Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY. Například Středočeský kraj ušetří oproti roku 2012 zhruba pět milionů korun.

„U všech tří krajů dodáváme elektřinu nejen do budov krajských úřadů, ale i jejich příspěvkových organizací, jako jsou školy, ústavy sociální péče, muzea a podobně,“ doplňuje Pokrupa. Moravskoslezský kraj tak odebere 20.874 MWh v hodnotě přes 81 milionů korun. Objem zakázky Plzeňského kraje činí zhruba 100 milionů korun. Středočeský kraj odebere 27.356 KWh v hodnotě kolem 104 milionů korun.