ZOO Praha šetří s CENTROPOL ENERGY

2. 10. 2014

Zoologická zahrada v Praze je zákazníkem CENTROPOL ENERGY opakovaně již od roku 2012. „Loni jsme za roční spotřebu elektřiny uhradili necelých dvacet milionů korun, což je zhruba desetina našeho provozního rozpočtu. Každá úspora je tak i díky Centropolu, který nám dokázal nabídnout nejvýhodnější podmínky, velmi znát,“ řekl v nedávném rozhovoru pro časopis Céčko ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek.

Roční spotřeba elektřiny je v ZOO značná – kolísá mezi 300 MWh v letních a více než 1000 MWh v zimních měsících. Mezi energeticky a tedy i finančně nejnáročnější patří vytápění pavilonů, kde je třeba i v zimě udržovat tropické teploty. Elektřina pohání také většinu čerpadel, ohradníků a například i ve třech denních režimech fungující osvětlení zbrusu nové velemlokária.

„Máme zákazníky velké, malé, významné i méně významné, ale pak jsou zákazníci, pro které dodáváme skoro s dětskou radostí. Jsme pyšní, že jedna z nejlepších zoologických zahrad světa spoléhá na naše dodávky,“ říká obchodní ředitel CENTROPOL ENERGY Lukáš Pokrupa.

Zoologická zahrada Praha odebere v roce 2015 elektřinu za více než 8 milionů korun a proti letošnímu roku ušetří částku přesahující 350 tisíc korun.