Vyhledat na webu
Zavřít

Výkup elektřiny
je dočasně zastaven

Omlouváme se, ale v těchto dnech jsme výkup elektřiny z licencovaných zdrojů pozastavili. Pokud nám zanecháte svůj e-mail a telefonní číslo, ozveme se Vám, až výkupy opět obnovíme.

Výkup elektřiny od licencovaných výrobců

Omlouváme se, ale v těchto dnech jsme pozastavili výkup elektřiny z fotovoltaických elektráren. Jakmile výkupy opět obnovíme, budeme vás kontaktovat.

Nechte nám kontakt

Jak velký jste výrobce?(Required)

Odesláním formuláře potvrzujete, že jste se seznámil/a s podmínkami zpracování osobních údajů.

Nemáte licenci?

Nemusíte mít solární park, abychom od vás mohli vykoupit přebytečnou elektřinu. Výkup elektřiny nabízíme i menším výrobcům bez licence do 10 kW.

Plyn a elektřinu dodáváme už 21 let

Stabilně

Výrobu elektřiny rezervujeme s předstihem a zásobníky plníme zemním plynem tak, aby naši zákazníci měli vždy dobrou cenu a stabilního dodavatele.

Do samoobsluhy →

S péčí a pochopením

Naše služby stále zlepšujeme a nasloucháme tomu, co říkáte. Na GoogluSeznamu jsme díky vám nejlépe hodnoceným dodavatelem za poslední rok.

Přejít k Centropolu →

Opravdu férově

Doporučujeme fixaci na přiměřenou dobu 1 roku a netlačíme vás na „spotový“ produkt. Hledáme i další cesty, jak zkrotíte výdaje za energie.

Efektivní úspory →

Když si vyberete výkup u Centropolu

  • Najdeme vhodnou podporu

    Pomůžeme vám najít nejvýhodnější formu podpory. Zákon č. 165/2012 Sb. přímo definuje dvě formy podpory pro výrobce elektřiny z obnovitelných zdrojů, které mezi sebou nelze kombinovat. Nicméně, pokud to výrobci umožňuje zákon, lze jednou ročně formu podpory nebo režim zeleného bonusu měnit. Tuto změnu je třeba provést k 30. listopadu a je platná od 1. ledna následujícího roku. Výši a rozsah podpory stanovuje Eneregetický regulační úřad v cenovém rozhodnutí.

    Povinný výkup

    Podporu výrobci vyplácí tzv. povinně vykupující, kterým je zpravidla dodavatel poslední instance na daném území. Povinný výkup se uplatňuje na celý objem elektřiny dodané do distribuční sítě.

    Výrobce tak uzavírá smlouvu s „povinně vykupujícím“ příslušným k lokalitě, kde se elektrárna nachází.

    Zelený bonus

    Protože jako výrobce můžete „svou“ elektřinu sami spotřebovávat, je zelený bonus počítán z celkového množství vyrobené elektřiny (tj. nejen z té, kterou dodáte do distribuční sítě). Přebytky pak od vás nevykupuje „povinně vykupující“, obchodník, kterého si sami vyberete (například dle nabídnuté ceny, fixace…)  a uzavřete s ním smlouvu.

    Finanční podporu ve formě zeleného bonusu vyplácí od 1. 1. 2013 operátor trhu OTE

  • Postaráme se o výkup i dodávky

    Výkup elektřiny bude samozřejmě probíhat standardní cestou v souladu se zákonem č. 165/2012 Sb. o podporovaných zdrojích energie.

    Připravíme pro Vás individuální nabídku ceny za vykoupenou elektřinu. Pro správné nacenění si připravte výrobní diagram Vaší elektrárny.

    Vedle výkupu Vám rádi připravíme i nabídku na dodávky energií. Snažíme se tak zjednodušovat administrativu a garantovat vám kompletní služby kolem výkupu a dodávek elektřiny.

  • Nebudete čekat ve frontě ani na spojení s operátorem

    Všichni zákazníci licencovaných výrobních zdrojů mají u nás individuální péči. Nemusíte čekat, až vás automat spojí s nejbližším volným operátorem, nemusíte čekat ani frontu na pobočce.

    Přidělíme Vám vlastního obchodníka, který s Vámi bude řešit vše kolem našich služeb týkajících se výkupu i dodávek elektřiny.

  • I když budete fakturovat vy, uděláme vše, aby to bylo pro vás co nejjednodušší

    Fakturování elektřiny bude probíhat podle naší vzájemné dohody, kterou promítneme do smlouvy o výkupu elektřiny. Na jejím základě bude fakturace probíhat měsíčně, čtvrtletně, pololetně, nebo ročně. Samotný zúčtovací doklad si budeme zasílat v elektronické podobě.

    Vyúčtování dodané elektřiny se uskutečňuje na základě naměřených hodnot, v předávacím místě výrobny elektřiny a distribuční soustavy, evidovaných Operátorem trhu.

    Množství dodané elektřiny za jednotlivé měsíce naleznete na OTE ve výkazech v systému POZE v řádku GCR 6.

    Vzorový zúčtovací doklad pro plátce DPH je možné stáhnout ZDE.

    Vzorový zúčtovací doklad pro neplátce DPH je možné stáhnout ZDE.

    Můžete samozřejmě využít vlastního vzoru faktury. Ten ale musí obsahovat všechny povinné náležitosti (tak, jako je tomu u navrženého vzoru).

    V případě plátců DPH musí být zúčtovací doklad vystaven v režimu přenesené daňové povinnosti, dle nařízení vlády č. 11/2016, které nabylo účinnosti dne 1. 2. 2016.

    Zúčtovací doklad nám prosím zasílejte přímo na e-mailovou adresu uctarna@centropol.cz, popřípadě poštou na adresu naší společnosti.