Fa Plyn 01
Zúčtovací období Zákaznické číslo a číslo smlouvy Jméno, adresa a další kontakty Výsledná částka za dané období Platební údaje a QR kód  EIC kód Informace o nedoplatku či přeplatku Grafické znázornění spotřeby za fakturační období Přehled spotřeby plynu Informace ke stanoveným zálohám

Zúčtovací období

Období, za které vám zemní plyn účtujeme.

Zákaznické číslo a číslo smlouvy

Zákaznické číslo je pro každého našeho zákazníka unikátní. Proto je jedním ze způsobů, jak si můžeme ověřit, že komunikujeme opravdu právě s vámi. Stejně tak každá smlouva nese své jedinečné označení.

Jméno, adresa a další kontakty

Pokud máte trvalé a přechodné bydliště nebo se staráte o odběrné místo, kde sami nebydlíte, může se adresa tady lišit od té korespondenční.

Výsledná částka za dané období

Uvádí, zda vyúčtování skončilo přeplatkem, nebo jako v tomto případě nedoplatkem. Zahrnuje cenu za dodávky komodity i za distribuci. Obsahuje již zaúčtované zálohy, proto nese informaci o výsledné částce.

Platební údaje a QR kód 

Pokud vaše vyúčtování skončilo nedoplatkem, můžete jej uhradit na uvedený bankovní účet. Pro rychlejší a bezstarostnou úhradu pomocí chytrého telefonu můžete využít QR kód.

EIC kód

Každé odběrné místo je označeno unikátním EIC kódem (Energy Identification Code) pro snazší identifikaci odběrného místa.

Informace o nedoplatku či přeplatku

Částka se shoduje s výslednou částkou za vyúčtované období. Výslednou částku tvoří rozdíl zaplacených záloh a ceny vypočítané na základě vaší reálné spotřeby.

Grafické znázornění spotřeby za fakturační období

Celková cena se skládá z ceny za zemní plyn (neregulovaná část), její výše je závislá na spotřebě a sjednaném ceníku,  z ceny za distribuci (regulovaná část), tyto ceny vycházejí z Cenového rozhodnutí ERÚ a dodavatel je nemůže ovlivnit. Pro všechna odběrná místa v uvedeném distribučním území je tato část stejná. Cenu za distribuci částečně ovlivňuje i vaše spotřeba. Poslední součástí je daň z plynu, kterou stanoví zákon.

Přehled spotřeby plynu

Přehled spotřeby za předchozí období.

Informace ke stanoveným zálohám

S každým vyúčtováním revidujeme nastavení vašich záloh pro další období. Vznikne-li výrazný nedoplatek, nebo lze jinak předpokládat, že k němu v následujícím období dojde, upravíme zálohy tak, aby nejbližší vyúčtování skončilo mírným přeplatkem nebo v ideálním případě nulou. Snižování záloh v případě přeplatku necháváme na vás. Můžete tak učinit například v naší online samoobsluze.