Vyhledat na webu
Zavřít

Ostatní zdražují, my držíme ceny

i.dnes, 17. 4. 2018

Nejjednodušší cestou, jak uspořit v současné době rostoucích cen elektřiny, je najít si vhodnou alternativu. Tedy dodavatele energií, který nabízí rozumnou cenu a hezký partnerský přístup k zákazníkovi.

Ceny elektřiny začínají stoupat, zvyšují je společnosti ČEZ, E.ON – a podobný krok zvažují i další. Jsou tu však alternativy, které vám peníze ušetří. Na rozdíl od jiných, ceny elektřiny nezvedá například společnost Centropol. Pro své koncové zákazníky – domácnosti, připravil dokonce ceníky šité na míru. Jsou zaměřené na majitele a uživatele panelákových bytů, na seniory či chataře a chalupáře.

Největší poptávka je mezi lidmi po produktové řadě Kamarád, pro který se rozhodla polovina nových odběratelů. Ceník Kamarád je dokonce hitem mezi současnými ceníky, neboť spotřebitelé platí podle toho, za jakou cenu nakupují největší společnosti na energetické burze.

A jak si zjistit potřebné informace? Stačí zavolat do call centra (tel. 478 575 555 ), nebo si zájemce o informace může zajít za odborníky do některého ze zákaznických center Centropolu v Praze a krajských městech. „Pokud máte jakékoliv nejasnosti, přijďte k nám do zákaznického centra,“ radí ředitel zákaznické zkušenosti Centropolu Tibor Flašík. Další informace najdete na www.centropol.cz

Ceníky ušité na míru

Mezi aktuální revoluční ceníky Centropolu patří ceník pro domácnosti v panelových domech. Díky centrálnímu vytápění a plynovému sporáku tyto domácnosti využívají elektřinu zpravidla jen na svícení a provoz běžných domácích spotřebičů. Měsíční fixní poplatky bez ohledu na množství spotřebované elektřiny přitom tvoří nezanedbatelnou část faktury. Zatímco taxa distributorovi je daná zákonem a snížit nelze, svůj fixní poplatek Centropol snížil až o 90 %.

U Centropolu si vyberou i senioři, pro něž je nachystán speciální ceník, který vychází vstříc starším občanům s nižší spotřebou elektřiny. Měsíční fixní poplatky bez ohledu na množství spotřeby v těchto domácnostech tvoří až 20 procent celé faktury. I ten je ale snížen.

A do třetice Centropol vyšel vstříc spotřebitelům, kteří platí účty za elektřinu na chalupě, v letním domě či jen v garáži. Měsíční fixní poplatky bez ohledu na množství spotřebované elektřiny v těchto objektech často tvoří až polovinu celé faktury. Díky speciálnímu ceníku Centropolu odběratel ušetří až třetinu nákladů na elektřinu.

Vyberte si dodavatele – partnera

Při výběru vhodného dodavatele energií by zákazník měl vedle ceny vzít v úvahu, zda dodavatel stojí na jeho straně zákazníka a nabízí mu přístup bez zbytečné administrativy a komplikací. Jinak řečeno, zda je pro něj zákazník partner, jemuž radí a nabízí mu ceny a služby, které jsou pro něho dlouhodobě výhodné. „Chceme oslovovat zákazníky profesionalitou i osobním přístupem. Jsme stále spíše rodinnou firmou s přímou vazbou na lidi, která si může dovolit více péče,“ říká Tibor Flašík. Jen takový přístup je pro obě strany win-win situace.

O společnosti CENTROPOL ENERGY, a. s.

Je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v České republice. Obsluhuje na 300 000 odběrných míst z řad domácností, firem a institucí. Firma se dlouhodobě umísťuje v první stovce nejvýznamnějších českých firem v žebříčku, který vyhlašuje Sdružení Czech TOP 100. V roce 2016 dosáhl obrat společnosti Centropol bezmála sedmi miliard korun. Majitelem a jediným akcionářem je český podnikatel Aleš Graf.