CENTROPOL ENERGY se stal největším alternativním dodavatelem

13. 7. 2011

"CENTROPOL ENERGY se získáním této pozice splnil jeden ze svých cílů, který je součástí naší dlouhodobé strategie stát se významným a stabilním hráčem na českém trhu s elektřinou. Díky správně zvolené strategii a maximálnímu nasazení našich spolupracovníků jsme na pozici největšího alternativního dodavatele elektřiny dosáhli po zhruba třech letech působení na trhu. To považuji za obrovský úspěch, za což děkuji všem spolupracovníkům naší společnosti," řekl Aleš Graf, předseda představenstva a majitel CENTROPOL ENERGY.

CENTROPOL ENERGY již více než rok získává kolem 15.000 nových zákazníků měsíčně. Stabilní růst chce přitom udržet i v dalším období. "Chceme využít jedinečnou příležitost přerozdělování trhu s elektřinou v segmentu domácností a i nadále poskytovat také novým zákazníkům zajímavé ceny a kvalitní služby. Vedle získávání nových zákazníků se ale také budeme soustředit na udržení těch stávajících, především dalším důrazem na cenu a zkvalitňováním zákaznického servisu," doplnil Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY..

Do konce letošního roku chce CENTROPOL ENERGY získat další desítky tisíc nových zákazníků. Měl by se tak v celkovém počtu dostat na hranici 250.000 odběrných míst. "Největší nárůst nadále předpokládáme v segmentu domácností. Velmi důležitými a klíčovými zákazníky je však pro nás stále firemní klientela z oblasti maloodběru a státní správa a samospráva," uvedl Lukáš Pokrupa.

CENTROPOL ENERGY, a.s. je rychle rostoucí společnost, která se stala během několika málo let největším alternativním dodavatelem elektřiny v ČR. Jejími klienty jsou především odběratelé z řad měst a obcí a státní správy či malých a středních firem. Nejvýraznější podíl na trhu s elektřinou však v současnosti získává v segmentu domácností. Vůči ostatním dodavatelům se vymezuje garancí nižší ceny pro zákazníky připojené k hladině nízkého napětí.Společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. působí na trhu s elektřinou od roku 2007, na trh se zemním plynem vstoupila na začátku loňského roku. V roce 2010 společnost meziročně téměř zdvojnásobila tržby z prodeje elektřiny a zemního plynu na 2,1 miliardy korun a v závěru roku dodávala elektřinu a plyn  zhruba 150.000 zákazníkům. V letošním roce plánuje CENTROPOL ENERGY tržby na úrovni čtyři miliardy korun.