V Ústí nad Labem pokračovala setkávání s největšími hvězdami operní scény

9. 6. 2017

Lenka Graf přivítala 8. června v Severočeském divadle světově uznávaného tenoristu Štefana Margitu

Po nádherném koncertu s Evou Urbanovou, který v roce 2015 dotvářel neopakovatelnou atmosféru vánočních svátků, přijela do severočeské metropole další mimořádná osobnost. Hostem Lenky Graf byl Štefan Margita, Loge ve Wagnerově Zlatě Rýna, velitel v Bergově Vojckovi…, hvězda, která slavila a slaví úspěchy na operních scénách celého světa.

Štefan Margita působil na scénách nejslavnějších operních domů jako je milánská La Scala, londýnská Covent Garden či newyorská Metropolitní opera. V kontaktu je ale stále i s domácím publikem. „Nerozlišuji při svém zpěvu, zda jsem v Ústí nad Labem nebo v New Yorku, vždy se snažím podat ten nejlepší výkon. Pozvání paní Lenky mně udělalo radost, navíc ústecké publikum je skvělé. Už s těším, až mě Lenka pozve i příští rok,“ zdůrazňuje slavný tenor.

Po úžasném duetu na závěr celého večera představila Lenka Graf své plány. „Červnový koncert je součástí charitativního projektu, který pořádá město Ústí nad Labem společně s naší společností Centropol. Vše je zatím ve stadiu příprav. Chystáme program, který dosud nebyl realizován v žádném jiném evropském státě. Budeme spolupracovat se školami, pedagogy, studenty, s rodiči, s lékaři... Budeme spolupracovat s Vámi se všemi!“ uzavírá Lenka Graf.